فهرست مطالب

مدل سازی در مهندسی - پیاپی 13 (پاییز 1385)

فصلنامه مدل سازی در مهندسی
پیاپی 13 (پاییز 1385)

  • 120 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/10/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اصغر اروجی، سمانه شربتی صفحه 13
    در این مقاله مشخصات دیودهای کربید سیلیسیمی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. همچنین براساس شبیه سازی های انجام شده به مقایسه مشخصات این عناصر و مزایای آن نسبت به عناصر سیلیسیمی پرداخته شد. یکی از نتایج به دست آمده از این آنالیز این است که پیوندهای p-n کربید سیلیسیمی، به علت این که چگالی جریان معکوس آنها کم و ولتاژ شکست آنها بالا است می توانند. اما به علت بالاتربودن ولتاژ سد داخلی در پیوند 6H-SiC p-n، تلفات توان دیودهای کربید سیلیسیمی در بایاس مستقیم بیشتر از سیلیسیمی است و این عیب رامی توان با استفاده ازدیودهای شاتکی 6H-SiC که ولتاژ سد داخلی کمتری دارند جبران کرد.
    کلیدواژگان: دیود، نیمه هادی کربید سیلیسیم، باند ممنوعه، میدان الکتریکی بحرانی، سراعت اشباع حامل ها، چگالی حامل های ذاتی موثر
  • علیرضا مرادزاده، پرویز کشاورزی صفحه 19
    در این مقاله طراحی و پیاده سازی الگوریتم امضای دیجیتال (DSA) که یکی از مهمترین الگوریتم های رمز نگاری کلید عمومی است، تشریح شده است. از آنجا که عمل رمز کل پیام کند است، تمایل به ارسال متن بدون رمز همراه با امضا زیاد شده است. در نتیجه مرحله رمز کل پیام مطرح نمی باشد.در این روش از توابع درهم یکطرفه استفاده می شود که علاوه بر صرفه جویی در پهنای باند مورد استفاده برای ارسال امضا، باعث تسریع عمل امضا می شود. برای رسیدن به این هدف انستیتوی ملی استاندارد و فناوری آمریکا استاندارد پردازش اطلاعات فدرال موسوم به استاندارد امضای دیجیتال را بنا نهاده است. این استاندارد بر پایه سختی محاسبه لگاریتم گسسته می باشد و بر خلاف سیستم رمز RSA نمی تواند برای رمز گذاری و یا تبادل کلید استفاده شود. با این حال هسته اصلی پردازش این الگوریتم برای تولید و تصدیق امضا، محاسبات توان رسانی و نیز ضرب پیمانه ای است. بنابراین در پیاده سازی الگوریتم امضای دیجیتال، از الگوریتم های محاسبات پیمانه ای چه در مرحله تولید و چه در مرحله تصدیق امضا استفاده شده است. با توجه به استفاده از اعداد بزرگ، الگوریتم مورد نظر می بایست دو پارامتر را برای پیاده سازی در نظر بگیرد: کاهش زمان انجام محاسباتی و استفاده از منابع و حجم کمتر در پیاده سازی سخت افزاری. در این مقاله سعی شده به بررسی و ارایه راهکارهایی برای کاهش محدودیتهای عملی ناشی از نیاز به محاسبات سنگین الگوریتم های کلید عمومی همچون الگوریتم مونتگومری پرداخته شود. سعی شده است ابتدا الگوریتم های مرسوم برای توان رسانی و ضرب پیمانه ای معرفی شود و سپس منابع مورد نیاز برای پیاده سازی آنها برآورد شود. در این مقاله نتایج حاصل ازشبیه سازی و سنتز بلوک عملگر توان رسانی پیمانه ای که هسته اصلی الگوریتم امضای دیجیتال است و با زبان Verilog-HDL توصیف شده، به ترتیب توسط نرم افزارهای ModelSim و LeonardoSpectrum بیان شده است.
    کلیدواژگان: ضرب پیمانه ای مونتگومری، توان رسانی پیمانه ای، توابع درهم، کلید خصوصی، کلید عمومی
  • مهران کریمی، نیما امجدی صفحه 29
    حوادث ولتاژی در سیستم قدرت، حوادثی هستند که آستانه پایداری ولتاژ سیستم را کاهش داده و ازاین طریق پایداری کل سیستم را تهدید میکنند. ازجمله مهمترین حوادث ولتاژی میتوان به خروج ناگهانی ژنراتورها یا خطوط انتقال اشاره کرد. مهمترین نکته در ارتباط با هر حادثه ولتاژی تعیین میزان ریسکی است که برای سیستم قدرت ایجاد میکند. در این مقاله ابتدابه معرفی حوادث ولتاژی و سپس شاخص هایی که تا کنون برای رتبهبندی حوادث ولتاژی استفاده شده اند پرداخته شده است. سپس شاخصی برای اندازهگیری شدت هرحادثه ولتاژی ارائه شده و پس از آن از طریق روش های آنالیز حساسیت، تاثیر هر حادثه برروی این شاخص ارزیابی شده و از این طریق حوادث ولتاژی رتبهبندی خواهند شد.
    کلیدواژگان: حوادث ولتاژی، شاخص های ایمنی، آنالیز حساسیت، پایداری ولتاژ
  • زهرا مروج، علی اکبر عبدوس صفحه 43
    در این مقاله یک روش مدرن برای حفاظت ترانسفورماتورهای قدرت در نظر گرفته شده که بر اساس الگو شناسایی و طبقه بندی شکل موج با استفاده از شبکه عصبی طراحی شده است. رله مورد نظر به آسانی می تواند این الگوها را شناسایی و طبقه بندی نماید که در هنگام وقوع جریان هجومی و جریان نرمال بدون عملکرد باشدولی در هنگام جریان خطا عمل کند
    کلیدواژگان: رله دیجیتال، ترانسفورماتور قدرت، شبکه های عصبی
  • علی اصغر اروجی صفحه 55
    در این مقاله٬ طراحی و ساخت یک مقاومت قابل کنترل با ولتاژ با رنج دینامیکی وسیع و اعوجاج کم ارائه شده است. ایده اساسی این طرح بر مبنائ استفاده از یک منبع ولتاژ وابسته٬ در منبع یک ترانزیستور اثر میدان است. نتایج تجربی نشان می دهند که می توان با استفاده از این روش یک مقاومت قابل کنترل با ولتاژرا تحقق داد که رنج خطی آن بزرگتر از یک مقاومت قابل کنترل با ولتاژ معمولی با ترانزیستورهای اثر میدان است. هم چنین مدار طرح شده در این مقاله پایدار و به سادگی قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: ترانزیستوراثر میدان، مقاومت قابل کنترل با ولتاژ، رنج دینامیکی
  • رضا بیات، فاطمه عبدوس صفحه 61
    رؤیای خانهای هوشمند که در آن سیستمهای دیجیتال، از دسترسی به اینترنت تا سرکشی به فرزندان را از هر نقطهای از منزل یا محل کار یا در جاده، تسهیل میکنند، چندان دور از دسترس نیست. شبکهسازی درون-خانگی بخشی از صنعت شبکهسازی است که با هدف ارائه سرویس های دسترسی به اطلاعات و کنترل از راه دور برای تجهیزات مختلف منزل - مانند لوازم آشپزخانه، تجهیزات امنیتی و سرگرمی- شکل گرفته و حوزه تاثیر آن در حال گسترش است. در شبکهسازی درون-خانگی، از فناوری های بیسیم، مادون قرمز یا کابلی (هممحور یا برق شهر) استفاده میشود. شبکهسازی درون- خانگی بهسرعت در حال رشد بوده و پیشبینی ها حاکی از آن است که در طی ده سال آینده به صنعتی پرسود تبدیل خواهد شد. در این مقاله، جنبه های مختلف شبکه های درون- خانگی مرور خواهد شد. تاکید بر معماری سیستم و فناوری های مطرح در این زمینه و همچنین استانداردهای موجود خواهد بود.
    کلیدواژگان: شبکه سازی درون، خانگی، شبکه خانگی، خانه هوشمند، دسترسی به اطلاعات، کنترل از راه دور، فناوری بیسیم
  • یوسف علی نژاد برمی صفحه 71
    در این مقاله یک سیستم دیجیتالی برای اندازه گیری و آنالیز خواص مغناطیسی مواد فرو مغناطیسی مورد استفاده در ساخت هسته ماشین های الکتریکی شرح داده شده است. این سیستم بر اساس روش استانداردSINGLE STRIP TESTER (SST) طراحی و ساخته شده است. در این سیستم اندازه گیری نمونه های به ابعاد استاندارد 30 x 3 cm تحت چگالی شار مغناطیسی با دامنه و در صد هارمونیک دلخواه که توسط یک کامپیوتر شخصی کنترل می شود مغناطیس شده و سپس با استفاده از مدارهای الکترونیکی و دیجیتالی و همچنین نرم افزار طراحی شده مشخصات مهم مغناطیسی و تلفات انرژی در این نمونه ها محاسبه و نتایج بفرم عددی و گرافیکی نمایش داده می شود. در این سیستم یک ژنراتور تولید سیگنال دیجیتالی برای تولید و کنترل شکل موج مغناطیس طراحی و ساخته شده است به طوری که با اتصال آن به یک کامپیوتر شخصی هر شکل موج دلخواهی که معادله ریاضی آن توسط کاربر مشخص شود را تولید کرده و با تغذیه تقویت کننده قدرت توسط این شکل موج جریان لازم به سیم پیچ مغناطیس گر تزریق می شود. این روش طراحی امکان بررسی خواص مغناطیسی مواد تشکیل دهنده هسته ماشین های الکتریکی مخصوصا تلفات هیسترزیس و فوکو تحت میدانهای مغناطیسی با هر درصد هارمونیک را فراهم می آورد. این سیستم مجهز به یک برد الکترونیکی دو کاناله برای تبدیل سیگنال های مغناطیسی (B & H) به اطلاعات دیجیتالی برای آنالیزهای بعدی می باشد. این برد دارای حافظه خودی و مدار زمان سازی می باشد و به این ترتیب می تواند مستقل از سرعت کامپیوتر متصل به آن عمل نماید.
    کلیدواژگان: sst، ورقه های فولاد الکتریکی، مشخصات مغناطیسی، تلفات هسته
  • حسن خالصی، عبدالرضا نبوی صفحه 89
    در این مقاله یک سیستم فرستنده-گیرنده بی سیم OFDM که بر مبنای استاندارد IEEE 802.11a استوار است، تحت کانال AWGN و چندمسیره شبیه سازی شده، سپس اثر کدگذار الحاقی بر روی آن بررسی می شود. کدگذار الحاقی به کار رفته شده ترکیبی از کدگذار پیچشی و Reed-Solomon با مشخصه RS(255,239) می باشد. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان میدهد که استفاده از کدگذار الحاقی باعث بهبود 2 تا db4 در مقدار Es/n0 مورد نیاز در مقادیر مختلف BER و به ازای نرخ داده های مختلف در استاندارد فوق می شود.
    کلیدواژگان: استاندارد ieee 802، 11a، کدگذار الحاقی، reed، solomon، ofdm
  • صفحه 113